PGE Ekstraliga 2020: Oświadczenie Motoru Lublin w sprawie karnetów

Fot. Klaudia Żurawska vel Dziurawiec

Szósty zespół ubiegłego sezonu PGE Ekstraligi wydał oświadczenie, dotyczące karnetów na tegoroczne zmagania. Klub przygotował dla kibiców trzy opcje do wyboru. Przypomnijmy, że w ostatnim czasie rząd poinformował o możliwym powrocie najlepszej żużlowej ligi świata w połowie czerwca.

Fani Motoru Lublin mogą skorzystać z trzech opcji: pozostawić karnety na sezon 2021 (zostaną przedłużone automatycznie), zamiana karnetu na klubową bluzę oraz 10% rabatu wraz z pierwokupem wejściówki całosezonowej na to samo miejsce na 2021 rok oraz całkowity zwrot zakupionego karnetu.

Pełna treść komunikatu klubu:

Szanowni Państwo,

Na wstępnie pragniemy Państwa gorąco przeprosić za długi czas oczekiwania w sprawie informacji dotyczących karnetów na sezon 2020. Było to spowodowane bardzo dynamiczną sytuacją związaną z epidemią, z którą każdy z nas się zderza codziennie. Finalnie, po długich rozmowach z władzami PGE Ekstraligi, Zarządami Klubów, a także zawodnikami, w związku z decyzją władz państwowych 12-ego czerwca nadejdzie wznowienie nadchodzącego sezonu. Niestety na tę chwilę mecze zostaną rozegrane bez obecności kibiców, co jest spowodowane troską o Państwa bezpieczeństwo.

Uprzejmie informujemy, że w związku z wieloma pytaniami z Państwa strony, przygotowaliśmy 3 warianty dla osób, które zakupiły karnet na tegoroczne mecze domowe Motoru Lublin. Jednocześnie wyrażamy ogromną nadzieję, że stale zmieniająca się sytuacja związana z odmrażaniem naszego kraju, spowoduje, że jeszcze w tym roku uda nam się gościć Państwa na Stadionie Żużlowym przy Alejach Zygmuntowskich 5. Jednakże, w nawiązaniu do obecnie panujących zasad, pragniemy wyjść naprzeciw Państwa potrzebom.

Pierwszą możliwością dotyczącą zakupionego karnetu jest jego przeniesienie wraz z posiadanym już miejscem na kolejny sezon. W wyżej wymienionym przypadku, nie należy podejmować żadnych kolejnych kroków – karnet automatycznie zostanie przeniesiony na rok 2021.

Drugi wariant polega na otrzymaniu w zamian za zakupiony karnet (nie dotyczy karnetów dziecięcych) oficjalnej bluzy teamowej 2020, która nigdy nie trafi do regularnej sprzedaży, oraz otrzymaniu 10% rabatu wraz z pierwokupem karnetu na to samo miejsce w sezonie 2021. W celu otrzymania wyżej wymienionych świadczeń, serdecznie prosimy o wiadomość mailową na adres [email protected], która będzie zawierać w określonej kolejności – numer karnetu, nazwisko, imię oraz rozmiar bluzy, która zostanie dostarczona do Państwa w tym sezonie.

Trzecią opcją jest całościowy zwrot pieniędzy za zakupione karnety. W celu jego otrzymania, prosimy o kontakt z platformą sprzedażową eventim.pl za pomocą formularza, znajdującego się pod linkiem – https://www.eventim.pl/help/cancellation/1. Firma rozpatrzy Państwa wniosek, a następnie zgodnie z Art. 15zp. 1. zwróci wpłacone pieniądze. W przypadku firm oraz administracji publicznej prosimy o bezpośredni kontakt z eventim.pl na adres mailowy [email protected]

Jednocześnie, z całego serca liczymy na Państwa wyrozumiałość i wsparcie, którego świadkami byliśmy wielokrotnie. W znacznym stopniu pozwoli nam to przetrwać nadchodzący sezon i nie zmarnować ostatnich 3 lat ciężkiej pracy.